The Българо-Китайска Търговско-промишлена палaта DiariesПари, спечелени благодарение на вашата експлоатация, примирение и безропотност. Днес законите са безсилни пред жаждата за трупане на печалби. Днес законите важат и се прилагат само и единствено спрямо вас. Вие сте превърнати в оръдия за трупане на печалби, които трябва да работят, докато умрат, и ако се разболеят биват изхвърлени на бунището на капитализма.

И така, тези институционални борци за свобода на лихвите, отделиха част от своите оскъдни средства и ги предоставиха на БТВ с молба да изпратят в Гърция свой водещ репортер, който да отрази правилно събитията и да даде нужната насока на мислене на целокупния български народ.

Удивително е как тези безропотни и тъпи маси не успяват да разберат как сами бетонират своето робско положение, доброволно, и дори с благодарност за предоставената им възможност. Ако наемният труд е условието за натрупването на нашия капитал, то кредитните пари са гаранцията – застраховката, – че този труд ще ни принадлежи во веки веков. Всеки лев, който ние влагаме в банките, които притежаваме, изисква лихва – лихва която може да се получи единствено чрез труд. Труд, чиято цена определяме ние, така както определяме и лихвата.

. Вашето поробване е започнало още в мига в който сте повярвали, че парите са определящи за всичко случващо се в света. Именно вашата вяра е довела до тяхното водещо значение в съвременният свят. Как стана така, че с помощта на едни красиво изрисувани хартийки, вие се превърнахте в роби и продадохте бъдещето си?

Както виждате, когато сме изправени срещу могъщ противник, не се колебаем да отговорим подобаващо и да защитим нашите интереси. Смятам, че това ще бъде оценено от бъдещите гласоподаватели.

„Но как така” – ще попитате вие, – „нима няма нещо, което да обединява тези хора, населяващи тази територия, наречена България?” Има, разбира се, те имат общи черти, но те не ги правят общност, не ги правят народ – те са продажници, завистници и крадци. Те не се стремят да подобрят своето житие – на тях им е достатъчно да се радват на нещастието на другите около тях, а ако случайно не виждат по-нещастен от себе си, то това ги прави нещастни.

Вариантите са да го направите вие като народ, или да дойде някой да ви освободи. Но не забравяйте: “Тоз който ви освободи, той ще да ви и пороби.”

И се прегърнаха и се целунаха и се разделиха прочувствено с частта от себе си, и се заеха с изпълнението на репортерският си дълг уповавайки се на божията помощ и финансовата подкрепа на банките.

В България този процес е особено очеваден. При вас участието на младежите в промяната на света, която се случва по цялата земя, е доста вяло и апатично. Дори близостта на случващото се в Гърция не успява да събуди у вас плам и желание за решителни действия срещу съвременната система на управление и разпределение на благата.

Тези специализирани групи, за които говоря, са най-често различни ПР отдели, икономически институти, отдели за връзки с обществеността, бизнес-групировки и т.н. И ето, че те, след внимателен анализ на своите интереси, ви поднасят информацията грижливо оформена, опакована с примамливи заключения, и вие я приемате, корумпирайки разума си.

” Драги страдащи сънародници, чрез нашия нов революционен метод на лечение вие вече можете да се смятате за излекувани. Забравете възмущението си от високите цени на лекарствата в България. Не роптайте срещу монопола на фармацевтичните компании и техния диктат. Не се тюхкайте, че затварят здравния пункт в селото ви или че закриват болницата в градчето ви. Не се чудете как ще оживеете и дали ще дочакате бърза помощ в рамките на един-два часа, ако ви се наложи да я ползвате.

Честно казано, на този етап на мен България ми прилича на една стара къща с пропукани стени и течащ покрив – по-лесно е да я събориш и да построиш нова, отколкото да я поправиш, а и едно укрепване само би изместило във времето неизбежната й разруха.

Какъв, ако не прост, трябва да си, за да се радваш на чуждото нещастие, а не да се бориш срещу него. Как може да злорадстваш, че този или онзи чужденец го обрали, измамили и пребили в собствената ти държава и да очакваш да печелиш от него. Трябва да си много прост, за да се гордееш с изобретателността на своите престъпници, чиято жертва утре може да си ти самият. Трябва да си много прост, за да се гордееш, че познаваш престъпници и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени.

Смея да кажа, че това е война, информационна война, а всяка война изисква средства, така че докато победим, аз съм готов да вземам средства от която и да е друга сфера на държавното управление и да ги насочвам за постигането на една благоприятна информационна here среда за работа на нашето правителство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *